Acțiuni de voluntariat

Acţiunile de voluntariat au avut loc în cinci locaţii, aceste locaţii au fost alese la sugestia partenerului Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea. Prima acţiune de voluntariat a avut loc la Centrul de Urgenţă Phoenix.

Voluntarii din cadrul Colegiului Tehnic Henry Coanda împreună cu beneficiarii centrului au confecţionat obiecte decorative şi au realizat împreună un colţ de toamnă dicutând în acelaşi timp cu persoanele fără adăpost diverse variante de reintegrare a acestora în viaţa societăţii.

O activitate  de voluntariat s-a realizat la Centrul de Plasament „Cocori 1”.  Tinerii voluntari însoţiţi de echipa de proiect şi diriginte au organizat pentru copii o serie de jocuri interactive şi au confecţionat împreună obiecte decorative de toamna. Beneficiarii au primit cadouri (dulciuri, jucării, hăinuţe).

In cadrul Secţiei de  Pediatrie  si Chirurgie a Spitalului Judeţean Tulcea tinerii voluntari au vizitat  copiii internati oferind copiilor fructe, jucării. Această activitate a fost foarte emoţionantă pentru voluntarii din cadrul Colegiului Tehnic Henry Coanda, deoarece au realizat ei înşişi ce bucurie a produs acestor copii vizita lor.

O alta activitate de voluntariat s-a realizat la  Azilul de bătrâni Sfântul Nectarie din Tulcea.  Voluntarii şi-au oferit ajutorul la efectuarea curăţeniei de toamnă din curtea instituţiei. Au adunat frunzele căzute, au măturat curtea au plantat flori.

O altă activitate civică desfăşurată în cadrul proiectului a constat într-o sesiune de artterapie pentru 25 de copii cu dizabilităţi de la Şcoala nr. 14 Tulcea. Activitatea s-a derulat la Centrul Multifunctional de Asistenta sociala „Aproape de tine” unde tinerii voluntari împreună cu copiii cu dizabilităţi  s-au jucat împreună, au realizat picturi şi colaje. În timpul activităţii copiii au primit cadouri (dulciuri, fructe)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.