Categorii
Proiecte Sunt și eu aici

Sunt și eu aici! … la TEATRU

Teatrul este prilej de bucurie pentru toti copiii, mai mici sau mai mari . Vineri  28 februarie 2014 a avut loc premiera spectacolului Imperiul soarelui, la Grădinița Colegiului Anghel Saligny. Spectacolul,  ce urmărește schimbarea atitudinii comunităţii faţă de persoanele asistate social, a fost prezentat de trupa de teatru de păpuși social nou-înființată în cadrul proiectului Sunt și eu aici, derulat de Asociația Mâini Întinse.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea  în perioada 1 iulie 2013 – 30 iunie 2014 și este  co-finanțat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

La acest eveniment, ce dorește conştientizarea comunităţii locale şi promovarea activităţilor sociale derulate de Asociaţia Mâini Întinse prin susţinerea de 10 spectacole educative  cu trupa de teatru social de păpuşi în vederea incluziunii sociale a persoanelor asistate social, a participat domnul Thomas Stauffer, Seful Biroului Contribuției Elvetiene, Ambasada Elveției în Romania.

Cele 10 piese inspirate din situații reale sunt ctitorite de Daniela Iacoblev-Barău text-scenografie și Adrian Popa regie și muzică, și puse în scenă de voluntari liceeni din cadrul Colegiului Dobrogean “Spiru Haret” și Liceului Teoretic “Grigore Moisil”.

În vederea derulării spectacolelor socio-educative s-au încheiat parteneriate cu Liceul de Arte „George Georgescu” Tulcea, Școala Gimnazială ”Elena Doamna”Tulcea, Școala Gimnazială Nr. 12 Tulcea, Școala cu clasele I-VIII Frecăţei  , Grădiniţa nr.3  Step by Step Tulcea  , Colegiul Dobrogean Spiru Haret, Asociația Crescens, Liceul Teoretic Grigore Moisil Tulcea , Colegiul Agricol “Nicolae Cornățeanu” Tulcea și Asociaţia Raza Soarelui –Sunlight.