Categorii
Doi la puterea Noi

1 APRILIE, Campanie la Buzău – NU este păcăleală

Dacă ai fi dat un search pe google, ieri, 1 Aprilie, orele 12:00, tastând „echipa Doi la Puterea Noi”, ne-ai fi găsit la Buzău, în sala de conferințe a hotelului Pietroasa, Piața Daciei, Nr. 1. Cu ce ocazie acolo? Scopul vizitei a fost acela de a împărtăși cu furnizorii buzoieni de servicii sociale, publici și privați, din experiența Asociației Mâini Întinse de aplicare a unei metode inovative de socializare – teatrul de păpuși. Evenimentul a fost organizat ca parte a activității A.2.2.1 Campanie de informare și conștientizare în zona de Sud-Est și Nord-Est a României, activitate întreprinsă în derularea proiectului Doi la puterea Noi PEH005, 02/H/SEE/21.04.2015, proiect finanțat  în cadrul apelului COERENT din Programul RO10, cu finanțare din Mecanismul Financiar al SEE 2009-2014.

Spiritele obosite de un drum destul de lung ale membrilor echipei, au fost înviorate de interesul și pasiunea participanților care au onorat invitația. Atmosfera a fost una relaxată. Toți cei prezenți au făcut cunoștință cu echipa Doi la Puterea Noi și cu păpușile. S-a discutat despre scopul și obiectivele proiectului și despre dificultăți și provocări întâlnite în aria de lucru a furnizorilor buzoieni. Participanții au asistat la un scurt dialog între două păpuși, fiind ilustrat modul în care se pot folosi aceste instrumente, și au vizualizat un filmuleț ce scoate în evidență impactul pe care păpușa îl are asupra individului. Invitații au beneficiat de o instruire elementară în ceea ce privește lucrul cu păpușa și au avut ocazia să aplice cele învățate într-un exercițiu de creație și mânuire. Spre final, a fost prezentat Ghidul Doi la Puterea Noi și a fost adusă la cunoștință ideea de rețea, de conlucrare în beneficiul comunității.

Mulțumirile și gândurile de bine au fost servite cu apă și cafea, fursecuri și prăjituri, toate însoțite de dorințe și promisiuni de colaborare pentru că doi (la puterea noi) pot face lucruri minunate împreună!

A fost modul perfect de început de week-end!