Categorii
PauzeScurte

Serviciul social PauzeScurte în derulare…

Copiii cu nevoi speciale accesează Serviciul social PauzeScurte care se bazează pe joc, arte, muzică, teatru de păpuși și povești, echipa de specialiști derulând programe de logopedie, terapie cognitivă și stimulare poli senzorială, folosindu-se de instrumente comunicative adecvate pentru copii, la nivel individual sau în grup.

Vremea bună inspiră pe oricine la voie bună și dispoziție amiabilă, dar în același timp este și de ajutor în desfășurarea activităților. Odată cu venirea primăverii putem să ne bucurăm și de facilitățile din afara Centrului, mai ales că mai nou se adaugă (la leagăne, tobogane, teren de fotbal și baschet, spații verzi berechet) și Aleea Terapeutică cofinanțată de Primăria Municipiului Tulcea, o alee ce oferă utilități senzoriale pentru copiii cu nevoi speciale și părinții acestora.

Zilele în care copiii pot ajunge la Centru sunt pline de emoție și extaz, mai ales că aici se leagă prietenii și se dezvoltă abilități de socializare ce vor fi atât de utile în restul timpului, atunci când copiii își desfășoară activitățile normale la școală, acasă, în comunitate, la spațiile de recreere, în concedii.

Avem ocazia să învățăm cum să ne relaționăm unii la alții, cum să vorbim unii cu alții, cum să decidem împreună, să acționăm împreună și să sărbătorim împreună bucuria tuturor.

Ne bucurăm de orice ajutor oferit de cei ce ne urmăresc activitatea și credem că satisfacția de a fi de folos cuiva în nevoie este un dar de preț pentru sufletul nostru, cu prețul (pe care îl acordăm sau nu) de timp, abilități, bunuri materiale, expertiză oferită fără a cere ceva în schimb, contribuții financiare, publicitate pozitivă în diferite medii, rugăciuni….you name it !

Mulțumim că ne sunteți de ajutor !