Categorii
PauzeScurte

Muzica, Arta și Jocul depășesc bariere la Centrul PauzeScurte

Este o plăcere să lucrăm cu copiii care au nevoie de încurajare și să vedem cum reacționează într-un mod plin de speranță față de ceea ce facem împreună. În egală măsură, părinții sunt relaxați și încrezători față de perspectiva care se deschide copiilor lor. Prin metodele folosite, abordăm diversele aspecte ale personalității copiilor prin mijloace artistice, al căror scop este acela de a descoperi potențialul personal, iar copiii să-l folosească pentru dezvoltarea personală.

Arta este folosită ca manieră de exprimare personală, pentru comunicarea trăirilor, pentru o explorare a interiorului în scopul creșterii și armonizării ființei.

Jocul este elementul care adună copiii într-un factor comun, acela al ludicului, veseliei, coordonării.

Muzica a devenit un mediu care adaptat răspunde nevoilor individuale. Ea este motivantă , încurajează relaționarea, relaxarea, învățarea și auto-exprimarea.

Sesiunile lucrează la dezvoltarea inteligenţei emoţionale, a stimulării tuturor canalelor senzoriale, dezvoltarea capacității de a se exprima mai repede și mai ușor, modelarea personalităţii prin valori estetice şi orientarea spre încorporarea frumosului în viaţă şi activitate.

Muzica, arta, jocul  deschid noi orizonturi atât copiilor care săptămânal vin să îmbrățișeze activitățile centrului PauzeScurte, cât și părinților care privesc cu încredere la zâmbetul lor.