Categorii
PauzaScurtă este Aproape de Tine

Tăiem încă o panglică

Cu ocazia lansării proiectului PauzaScurtă este Aproape de Tine finanțat de Consiliul Local Tulcea, în baza Legii 350/2005 în perioada  iulie  – noiembrie 2017, în după-amiaza zilei de 19 iunie 2017, la Centrul PauzeScurte din str. Balizei 54, Tulcea, au fost prezenți reprezentanți ai copiilor cu dizabilități (părinți, rude, prieteni), invitați din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea și Direcției de Asistență și Protecție Socială Tulcea, alți membri ai comunității și reprezentanți din partea ONG-urilor.

Într-o atmosferă destinsă caracterizată de informal și de bucurie, participanții au putut afla despre ideea proiectului, activitățile propuse, calendarul proiectului și au putut auzi câteva cuvinte de încurajare și recunoaștere din partea doamnei Viceprimar Andaluzia Luca.

Părinții au adresat întrebări cu privire la proiect dar și la alte chestiuni de interes din zona intervenției autorităților Locale pentru familiile ce au în componență persoane cu dizabilități. Discuțiile purtate au adus o aromă plăcută ambientului și au venit în completarea voioșiei copiilor prezenți la început de proiect.

Perspectiva activităților propuse a stârnit entuziasmul părinților și copiilor și a oferit un început grozav de proiect pentru echipa de specialiști prezenți.

Proiectul include și dezvoltarea orizontului și a capacităților părinților copiilor cu dizabilități de a aplica tehnici noi de susținere și întărire, atât prin achiziționarea de noi informații în cadrul întâlnirilor special destinate acestora cât și prin dobândirea de noi abilități alături de specialiști în cadrul unor activități noi pentru copiii lor.

Activitățile propuse prin proiect sună ambițios dar au fost recunoscute ca necesare, fapt ce ne determină să ne bucurăm de șansa oferită prin finanțare și să pornim cu avânt la drum.

Ne bucurăm de toți cei ce vor dori să își ofere sprijinul în continuare atât prin disponibilitățile de timp și resurse, cât și prin promovarea proiectului către alte zone în are proiecte similare sunt așteptate.