Categorii
AngerHacker

AngerHacker

Început de an școlar ! Noutate, ritm accelerat, provocări pentru copii și părinți, trecere de la vacanță, timp liber, relaxare, pe de o parte la teme, cursuri, verificări, program strict…pe de altă parte.

Una din atitudinile cu care copiii se contaminează este nerăbdarea (datorită diferenței de viteză între un click în spațiu virtual și reacțiile umane, cu ritmul natural al proceselor gândirii) în relație cu viața și persoanele din jur, astfel că nerăbdarea se transformă în diferite forme de violență, printre care și mânia.

Activitățile proiectului AngerHacker se doresc a fi un instrument de demontare și schimbare a atitudinii de mânie în comportamente pozitive și acceptabile chiar și în situații de stres.

În România, agresivitatea la copii a început să fie din ce în ce mai reală și acută. Agresivitatea este un comportament pe care îl întâlnim frecvent în anturajul nostru, pe stradă, la televizor. Ne-am obișnuit oarecum cu violența adulților, dar ne mirăm când vedem agresivitate la cei mici și ne întrebăm cum o putem vindeca.

Proiectul propus, și având ca perioadă de derulare Septembrie – Noiembrie 2019, are drept scop prevenirea agresivității la copii și încurajarea acestora la adoptarea unui stil de viață sănătos. Proiectul va contribui pe componenta de cunoștințe, aptitudini și încredere în vederea asumării construirii unui viitor responsabil prin expunere la  activități de prevenire şi combatere a atitudinilor discriminatorii și promovarea conduitei de toleranță și conviețuire pașnică.

Conceptul de furie este introdus beneficiarilor printr-un scenariu, se conturează un univers de poveste în care toate lucrurile sunt posibile, binele învinge întotdeauna și copiii se pot simți în siguranță. Toți participanții sunt pirați și fac parte din echipajul căpitanului Gât Sucit iar echipajul navighează pe Marea Furiei către Insula Păcii.

Prin suportul oferit de Consiliul Județean Tulcea și implicarea Asociației Mâini Întinse, în parteneriat cu Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea și Centrul de zi Agigea, Județul Constanța,  proiectul AngerHacker prin ateliere creative și interactive de intervenție, creează un instrument de informare și educare în domeniul educației emoționale ale copiilor și în planul acțiunilor inter-relaționale.