Categorii
Proiecte

600 copii dobrogeni vin de hac furiei

Prin suportul oferit de Consiliul Județean și prin implicarea Asociației Mâini Întinse, în luna octombrie, la Centrul “Aproape de Tine” din str. Balizei nr 54, Tulcea, se  derulează activități de îmbunătățirea competențelor și abilităților de prevenire a violenței și controlul furiei prin intermediul atelierelor creative și interactive de intervenție în cadrul cărora se  transmit principii și valori esențiale pentru o viața sănătoasă.

Activitățile din cadrul proiectului AngerHacker au antrenat diverse simțuri, copiii receptând mesajele prin diferite canale. Activitățile, diversificate prin participarea simultană la diferite “stații”  au purtat copiii prin jocuri menite să îi ajute să deducă partea teoretică, să folosească experiențele personale și să aplice conceptele descoperite. S-au exersat atenția, memoria, autocontrolul, abilitatea de a respecta reguli și a de a argumenta un punct de vedere, s-a făcut apel la imaginație, s-au folosit elemente relevante pentru categoria de vârstă.

Povestea copiilor navigând pe Marea Furiei către Insula Păcii oferă copiilor șansa de a înțelege care este sursa furiei, clocotul din sufletele lor și transformările la nivel perceptiv, senzorial, mental, comportamental, relațional și diferite modalități de a controla furia și de a canaliza energiile acumulate către comportamente pozitive. Copiii sunt încântați și nerăbdători să afle mai multe despre gestiunea propriilor emoții.

S-au încheiat parteneriate cu Școli și Instituții din sfera educației și asistenței sociale din Municipiul, din Județul Tulcea și din Județul Constanța, astfel: Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale Tulcea, Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu Tulcea, Școala Gimnaziala Nr. 12 Tulcea, Liceul Tehnologic Agricol Nicolae Cornățeanu Tulcea, Școala Gimnazială Ioan Nenițescu Tulcea, Școala Gimnazială Constantin Găvenea, Tulcea,  Școala Gimnazială Elena Doamna ulcea, Școala Gimnazială Vasile Alecsandri Nufăru, Școala cu clasele I-VIII Frecăței Structura Cataloi, Centrul de Zi, Agigea, Jud. Constanța, Direcția de Asistență și Protecție Socială – Tulcea.