Categorii
Doi la puterea Noi

De la 50 la 70

În cadrul proiectului Doi la puterea Noi PEH005, 02/H/SEE/21.04.2015, finanţat în cadrul apelului COERENT din Programul RO10 cu finanţare din Mecanismul Financiar al SEE 2009-2014, început în 2015, echipa de implementare a avut ocazia să lucreze alături de copii-beneficiari proveniți din localitățile Tulcea, Isaccea și Dunavățul de Jos.În fiecare săptămână specialiștii echipei Doi la puterea Noi sunt întâmpinați cu glasuri entuziasmate, zâmbetele sincere și îmbrățișări calde de copii care frecventează Centrul Raza Soarelui-Sunlight, Dunavățu de Jos.

După o primă impresie, ai spune că sunt cei mai fericiți copii de pe Planetă, că toate nevoile le sunt îndeplinite și că nu duc lipsă de nimic. Dacă petreci timp cu ei însă, ajungi să cunoști condițiile în care trăiesc și circumstanțele în care își desfășoară activitatea. Auzindu-le poveștile, nu ai cum să rămâi indiferent. Te emoționează, te schimbă… Cei 10 beneficiari primesc asistență și îngrijire, o masă caldă și ajutor la teme, DAR elementul cheie, cea mai importantă resursă este dragostea izvorâtă din pasiunea adulților din jur. Aceștia se apropie de copii cu intenția de a încuraja, de a crește stime de sine, de a aduce o fărâmă de bucurie în sufletele celor mici. Activitățile desfășurate, teatru de păpuși, jocuri, lucru manual, consiliere, experimente, toate urmăresc să pună bazele unor caractere dezirabile, să șlefuiască pietrele pentru a ieși la suprafață diamante, să ofere alternative, exemple demne de urmat.

Creativitatea, spontaneitatea, atenția și concentrarea, memoria, inteligența emoțională sunt prezente întotdeauna în personalitatea copilului și au putut fi scoase la iveală prin metode potrivite. Metoda principală a fost păpușa-marionetă, în cadrul a 24 de ateliere de teatru de păpuși pentru cei 50 de copii în situație de risc ce s-au finalizat în aprilie 2016.

În PLUS  beneficiarilor s-au alăturat  20 de copii de etnie rromă de la Școala Profesională „Danubius , numărul beneficiarilor activităților a crescut de la 50 la 70 .

Au început 24 de ateliere ce urmăresc  dezvoltarea abilităților sociale și abilităților de buni cetățeni, utilizând teatrul de păpuși.

Subiectele abordate în cadrul atelierelor sunt încadrate în tema „Eu și cei din jurul meu”.

Deși emoționați și emotivi , copiilor le place să fie pe rând spectatori și  actori. Teatrul, în orice formă a sa, cu atât mai mult teatrul de păpuși, înseamnă joacă (o joacă serioasă și cu obiective precise, e-adevărat.