Categorii
Picăturile cunoașterii

Modulul de Artă și Tradiție – ziua 2

În căutarea frumuseții, copii s-au uitat spre cerul ploios din timpul zilei și s-au cufundat în miezul viu al naturii satului dobrogean, descoperind arta și tradiția în pictură, fotografii, muzica și lucrul manual.

Am vorbit despre muzică, am ascultat muzică și am cântat. Am evaluat emoțiile unui cetățean activ prin prisma asocierii muzicii cu alte domenii artistice, precum artele plastice și actoria, căutând să înțelegem valoarea satului dobrogean. Cântecele răsunând în liniștea văii pârâului Celic Dere ce traversează satul Cataloi, au ilustrat ecourile tradițiilor generațiilor trecute și prospețimea cotidianului îmbinat de vocile copiilor.

Picturile alcătuite din culori luate parcă din natura verde a grădinii de la țară, au transferat natura pe pânză și pânza…în natură vie sub semnăturile micilor viitori artiști.

Fotografia, clișeu al observației îmbinate cu unghiurile de interes copilăresc, scoate în evidență inocența și bucuria de a descopere, redescoperi, inventa și prezenta realitatea văzută de cei mici.

La confluența agitației citadine și calmului rural, copiii s-au cufundat în   “tăria“ aerului de țară, în ritmul diferit în care curge timpul, în armonia unor sunete devenite puternice în liniștea de vis de la Cataloi.

Aici se stârnesc idei, vise, și dincolo de amurg cerul are mai multe stele și prospețimea aerului curat își găsește loc în sufletele tuturor participanților la încă un episod, la încă o picătură de cunoaștere.