Categorii
Diversitate Dobrogeană pentru Comunitate Europeană Proiecte

Diversitate Dobrogeană pentru Comunitate Europeană

Asociația Mâini Întinse împreună cu Liceul de Artă George Georgescu au decis să acționeze în direcția creșterii dialogul cultural dobrogean și promovarea identității europene prin înțelegerea diversității dobrogean în cadrul proiectului “Diversitate Dobrogeană pentru Comunitate Europeană” LP156 din cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural European” finanțat prin Mecanismul Financiar SEE.

Obiectiv general

Conștientizarea diversității culturale în zona Dobrogeană prin promovarea istoriei și moștenirii etnografice a romilor, lipovenilor și turcilor.

Obiective specifice

  • Crearea și dotarea unei structuri teatrale cu rol de a derula activități culturale pentru promovarea lipovenilor, romiilor și turcilor din Dobrogea  prin metoda artei teatrului de păpuși.
  • Conștientizarea comunității și promovarea identității dobrogene europene prin 3  reprezentații multiculturale cu trupa de teatru de păpuși.
  • Educarea publicului, documentarea istoriei culturale și întărirea dialogului intercultural cu privire la identitatea europeană dobrogeană prin creionarea a 3 Broșuri tematice Ieri și azi, despre  lipovenii, romii și turcii din Dobrogea.

Perioada 01.12.2014-31.01.2016

Proiectul, prin obiectivele și activitățile sale contribuie la realizarea obiectivelor generale ale Mecanismului Financiar SEE 2009-2014 – reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Spațiului Economic European și consolidarea relației bilaterale dintre statele donatoare și beneficiar state, precum și intensificarea dialogului cultural și protejarea identității europene prin înțelegerea diversității sale culturale.

Mai mult decât atât, acesta contribuie la punerea în aplicare a politicilor europene prin metodele de promovare și crește gradul de conștientizare a despre cultura și diversitatea diferitelor etnicilor din zona Dobrogei.

logo-eea-grants

logo-diversitate


UMPlogo-ministerul-culturii