Categorii
Centrul ”Aproape de tine”

Bucurie la Centrul „Aproape de tine”

După ce am făcut slalom printre nămeți și am revenit la orarul obișnuit, serviciul social Centrul Aproape de tine freamătă de chicotelile zglobii ale celor 20 de copii al căror glas se aude pe strada Balizei încă înainte ca aceștia să își termine poveștile de la școală.

Vin cu bucurie și plini de dorința de a ne umple și nouă sufletele cu emoțiile și experiențele de la școală. Nici nu știm dacă ar trebui să le înregistrăm și să le trimitem părinților sau bunicilor sau să îi lăsăm pe copii să ducă ei singuri acasă ceea ce consideră. Dar suntem norocoși să îi avem printre noi și să îi ajutăm cu tot ce putem.

E fantastic să îi vezi cum se comportă parcă ar fi frați și surori și cum, la masă, se laudă cu ce au mai făcut, ce note au mai luat. Să îi vezi cum aleargă într-un suflet când vine timpul de ieșit afară în aer liber sau cum se îmbulzesc să decidă cum se vor împărți pe echipe să aleagă un joc de masă: un Blokus, Piticot, LEGO sau jucăriile preferate. Să îi vezi cum se luptă cu stoicism să scrie, să socotească, să inventeze o poveste sau să învețe o poezie…ca să poată răsufla ușurați cu gândul la următoarea zi de școală.

Iar la plecare din Centru în urma lor se așterne liniștea învăluită în… așteptarea ca ei să revină a doua zi și să continuăm fantastica lor călătorie spre o viață tot mai frumoasă și mai plină de semnificație și succes.

Vă invităm să vă alăturați prin tot ceea ce considerați că puteți oferi: timp, resurse, materiale, jucării, experiență sau sfat pentru noi.

Echipa Centrului de Zi “Aproape de tine”