Categorii
Doi la puterea Noi

Serviciul social Centrul Raza Soarelui, înființat în cadrul proiectului Doi la puterea Noi, continuă și în anul 2017

În cadrul proiectului s-a coordonat întocmirea documentelor acreditării Asociației Raza Soarelui – Sunlight  ce  a primit  Certificatul de acreditare seria AF/003671 cu valabilitate pe perioada nedeterminată (decizia 3250/09.02.17 a Ministerului Muncii și Justiției Sociale).

Copii din mediul rural al Deltei Dunarii, din Dunăvățu de Jos, comuna Murighiol dispun de stimulare socială, experimentând  oportunități educationale și culturale, comparative cu cei din mediul urban facilitate de proiectul Doi la puterea Noi care s-a încheiat în decembrie 2016.

Copiii beneficiază de acordare de servicii, sprijin și asistență socială valorizând îmbunătățirea calității vieții pentru copiii aflați în situație de risc.

În cadrul serviciului social se urmărește:

  • Prevenirea abandonului școlar și îmbunățățirea rezultatelor școlare
  • Formarea și dezvoltarea abilităților de viață independentă
  • Reducerea fenomenului de marginalizare

Se continuă abordarea serviciului social de zi prin interventii noi, specifice, pentru a împărtași o bunăstare emotională, contribuind în mod echitabil la viata economică, socială și culturală.

S-a prelungit un mod de organizare a învățarii  astfel încât copii beneficiari sunt angajați în eforturi cu valoare formativă interculturală asociată cu bucuria de a mânuiri păpușile marionete .