Categorii
Doi la puterea Noi

„Doi” nu știu dacă am fost dar „Noi” cu siguranță !

Vacanta si cheful de bucurie nu sunt în calendar ci în sufletele copiilor din programul „Doi la puterea Noi” care poarta cu ele viata in fiecare zi. Nu am putut rezista unui asemenea noian de zâmbete și chiote, ecouri ale Zilei copilului, si am dat o fugă până în stuful verde de la Dunavățu de Jos.

Și, pentru că nouă, celor de la Asociația Mâini Întinse ne plac și copiii și călătoriile am pus la cale o aventură în inima deltei împreună cu beneficiarii Centrului Aproape de Tine și ai Centrului Raza Soarelui, pentru a sărbători Ziua Copilăriei împreună cu ei.

Călătoria a început din Tulcea, 20 de copii veseli și zglobii arzând de nerăbdare să se urce în microbuzul oferit de partenerul  ConexTrans Tulcea care avea să-i ducă până la Dunavățul de Jos, locul în care se termină asfaltul și delta își intră în grații.

Pe drum, întrebările apăreau din abundență: ”Cum se cheamă florile astea?”, ”Ce apă e aia care se vede?”, ”De ce sunt pietrele astea mari aici?”. După 45 de minute pe șosea microbuzul s-a oprit în fața unei porți albastre.

Acolo beneficiarii  Centrului Raza Soarelui din Dunavăț initiat prin grantul oferit de de apelul COERENT al Programul RO10, cu finanțare din Mecanismul Financiar al SEE 2009-2014 , în cadrul  proiectului Doi la puterea Noi au întâmpinat  copiii de la Tulcea. O masă asteptată și o joacă strașnică în parcul cu frânghii, mic și mare am pornit spre debarcader.

Cu toate că nuferii ne așteptau de mult am fost nevoiți să trecem de testul răbdării unor precizări și instrucțiuni despre „cum se urcă în barcă”, „ce rol are vesta de salvare”, „cine poate văsli”….chiar prin îndrumarea domnului Dinu Nicolae de la Centrul de Zi, Raza Soarelui – SunLight, gazdă, ghid și văslaș.

Copiii au amuțit pentru o vreme în armonia plescăitului padelelor și orăcăitul broaștelor care nu așteptau musafiri pe canalul Lipoveni, dar după ce câțiva stropi cârcotași au sărit din vârful văslelor direct pe fețele copiilor… atmosfera s-a destins, făcând din bărcile noastre adevărate platforme de spectacol liric și muzical, de unde performerii destul de mititei au evoluat spre încântarea urechilor noastre și a celor ce ne purtau pe ape.

Întreaga excursie a culminat cu un duș natural, o ploaie de vară ce ne-a udat până la piele și care ne-a determinat să propunem un viitor episod mai luminos, mai călduros, mai aventuros pentru copiii din program.

„Doi” nu stiu daca am fost dar „Noi” cu siguranta!