Categorii
Actorii viitorului în dialog cu nemuritorii culturii românești

Actorii viitorului în stagiune

Proiectul ”Actorii viitorului în dialog cu nemuritorii culturii românești” intră în stagiune. Actorii, elevii tulceni, sunt nerăbdători să aprofundeze relația cu nemuritorii culturii românești, George Enescu, Petrache Poenaru, Alexandru Ciucurencu, Ecaterina Teodoroiu, fiecare o somitate în domeniul său, muzică, știință, artă, istorie în atelierele ce se derulează la Centrul Aproape de Tine.

Într-o perioadă atât de importantă în viața adolescenților, a elevilor de liceu, dezvoltarea caracterului este influențată de mulți factori interni și externi. Contribuția pe care familia, școala, prietenii, societatea o aduce la formarea viitoarei generații, este importantă astfel încât este necesar un efort planificat, coordonat, susținut și evaluat în permanență spre succes, creionat bazat de apartenența la o cultură plină de semnificație.

Și… pentru că vorbim despre actori, echipa de proiect este pregătită, alături de păpușile care prind viață cu ajutorul tinerilor liceeni din Colegiul Dobrogean Spiru Haret și Liceul Teoretic Grigore Moisil să strige ”Acțiune!”, muzica invită penelul la dans, printr-o știință numai de ei știută, dar scrisă adânc în paginile istoriei românești.