Categorii
Proiecte Știu - Aleg - Zâmbesc - Trăiesc

Știu, Aleg, Zâmbesc, Trăiesc!

Proiectul ”Știu, Aleg, Zâmbesc, Trăiesc!” , finanţat  de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret  (DJST) Tulcea,  se va derula în perioada 15.07.14-15.11.14. Demarat la iniţiativa Asociației Mâini Întinse în parteneriat cu Colegiul Dobrogean Spiru Haret Tulcea are ca obiectiv creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a populației școlare în vederea prevenirii bolilor cu transmitere sexuală și atenuare a impactului infecției cu HIV.

Proiectul are în vedere crearea unui program de dezvoltare a competențelor, abilităților de lucru folosind metode non-formale menite să contribuie la gradul de educare, prevenire și reducere a riscurilor asupra sănătății sexuale pentru tinerii din Colegiul Dobrogean Spiru Haret.

În cadrul a 3 ateliere participative se vor transmite informaţii de bază privitoare la transmiterea infecţiei cu HIV, modalităţile de prevenire a infectării cu HIV, statistici naţionale şi mondiale, consumul de droguri şi riscurile sale.

Știu, Aleg, Zâmbesc, Trăiesc! prezintă un caracter inovativ prin faptul că aplică o metodă de promovare inedită: tineri formați în mediul urban vor disemina informațiile, coordonați de echipa de proiect, în mediul rural Mahmudia și Luncavița

Știu, Aleg, Zâmbesc, Trăiesc!  prin obiectivele și activitățile sale contribuie la realizarea Programelor Ministerului Tineretului şi Sportului  în domeniul  tineretului pe anul 2014 aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2014, Legea nr 356/18.12.2013,  publicată în Monitorul Oficial nr. 805  din  19.12.2013.