Categorii
Centrul ”Aproape de tine”

Joacă în zăpadă

Te-ai întrebat vreodată ce este timpul? O căutare rapidă ar scoate la iveală definiția următoare: durată, perioadă, măsurată în ore, zile etc., care corespunde desfășurării unei acțiuni, unui fenomen, unui eveniment; scurgere succesivă de momente; interval, răstimp, răgaz. Dacă ai începe să întrebi în stânga și-n dreapta, probabil ai da peste răspunsuri diverse precum: „timpul înseamnă bani”, „timpul este o resursă insuficientă”, „timpul nu se mai întoarce”, „timpul este o arhivă”, „timpul este o iluzie”, etc.

Pentru Centrul Aproape de Tine însă, timpul este o investiție măsurată în evoluția a 20 copii, în râsetele lor lipsite de griji, în sănătatea lor fizică și mentală, în echilibrul și siguranța oferite direct proporțional cu vârsta; timpul reprezintă o variabilă calitativă cu caracter personal.

Și ce valoros devine timpul atunci când apeși butonul STOP pentru orice altceva și te dedici total unei lumi apuse pentru tine, dar reale pentru ei, intrând în jocul lor, fiind parte din minunata perioadă a copilăriei!

Da, m-am udat până la piele, mi-a înghețat fața, am întâmpinat mici incidente (unii copii au avut nevoie de sfaturi și învățături, alții au avut nevoie de încurajări), mi-a intrat zăpadă peste tot, am ajuns „ca o mâță plouată” (comparație făcută cu tot dragul de una dintre colege), dar a meritat în totalitate și chiar mai mult, dacă se poate… S-a creat o amintire, s-a lăsat o amprentă, s-au atins vieți pentru totdeauna DOAR printr-o joacă în zăpadă!