Categorii
Doi la puterea Noi

Un atelier participativ de formare pentru specialiști din serviciile sociale la Constanța

În 22-23 iunie 2016 iunie la Constanța a avut loc, în cadrul proiectului Doi la puterea Noi, proiect finanţat  în cadrul apelului COERENT din Programul RO10, cu finanţare din Mecanismul Financiar al SEE 2009-2014  un atelier participativ de formare pentru dezvoltarea de cunoștințe și abilități specifice în metoda teatrului de păpuși social pentru 28 de specialiști din serviciile sociale.

Atelierul formativ a avut ca scop evidențierea și promovarea metodei non-formale a teatrului de păpuși marionete, în vederea creșterei gradului de eficientizare non-formală în lucrul direct cu beneficiarii .

Printr-un  proces intensiv pe trei componente: informativ, tehnic și practic, atelierul a oferit o educaţie nonformală activă și  a încurajeazat originalitatea specialiștilor.

S-au explorat diferite stiluri de coordonare a activităților în care se folosește metoda teatrului de păpuși marionete participanții și-au perfecționat abilitățile tehnice și creative, și vor putea crea locul de muncă potrivit pentru aplicarea metodei teatrului de păpuși.