Categorii
Picăturile cunoașterii

Cunoașterea comunității în Modulul de orientare – ziua 4

Învățarea în natură a fost plină de activități și jocuri distractive, copiii au explorat, au făcut lucruri noi și interesante. Modulul a oferit informații complete îmbogățind învățarea copiilor prin natură în comunitatea din Cataloi pas cu pas.

Aliniamentele locuințelor, al străzilor, semnele de circulație au fost repere în orientare în spațiul rural. Copiii au urmărit amplasamentul localității de la înălțime (de pe dealul bisericii) dar au străbătut și la pas rețeaua nu prea complicate de străzi și alei a satului Cataloi.

Poșta, magazinul din colț, Școala, Grădinița, biserica, cimitirul și Casa Valentin, au devenit puncte de orientare față de micile cartiere-străzi: italiana, nemțeasca și față de pârâul Celic Dere care, șerpuit, traversează tocmai de la Mănăstirea Celic, și liniștitul sat Cataloi. Printre animalele domestice slobode pe pajiști și la porțile caselor, au identificat și animale din gospodăriile ușor accesibile, ce așteptau parcă să fie văzute și recunoscute: rațe, gâște, găini, curci, oi, capre, cai, vaci și un măgar…docil.

Acest modul  a adus  copiii mai aproape de sufletul comunității rurale Cataloi, făcându-i să se simtă “ de-ai casei“.