Categorii
Picăturile cunoașterii

Ne place mult la țară, la “Casa Valentin”

Vara este anotimpul perfect pentru tabere, jocuri, drumeții, învățare experiențială, activități de educație non formală, timp potrivit pentru acumularea de noi informaţii.

20 de copii, dintre beneficiarii Centrului de Zi ”Pentru o zi mai bună” din Isaccea,  însoțiți de doamna Lucia Nora Pomazan și Alina Ioana Panait, și-au dezvoltat  abilități și competențe necesare promovării cetățeniei europene active  în cadrul a 4 module pline de activități  adunate tematic în cadrul unei alternative de petrecere a timpului liber specific vacanţei de vară la Casa Valentin din Cataloi, prin proiectul Picăturile Cunoașterii finanțat de Consiliului Județean Tulcea.

Modulele, fiecare cu tematică proprie –  Educație pentru cetățenie activă; Arte și tradiții; Eleganță și bune maniere; Orientare – au dat prilejul copiilor de a învăța despre felul în care pot deveni cu adevărat cetățeni activi ai societății, de a afla mai multe despre tradiția dobrogeană și diferitele modalități de expunere, despre ce înseamnă să fii elegant și cu bune maniere și, nu în ultimul rând, despre geografia și istoria locului în care au petrecut voioși.

Jocul a împletit armonios momentele de informare, consolidând echipele și membrii acestora, cu valențe multiple în sfera dezvoltării sociale a copiilor, contribuind la formarea unei personalități adaptative, integrative.

Gazda copiilor, Lila, un personaj păpușă marionetă cu personalitate puternică, prințesă a unei țări de poveste, a condus copiii prin fiecare modul în parte. Ba, chiar, la momentul surpriză, atunci când copiilor li s-a oferit vată de zahăr, Lila și-a invitat toți apropiații și au petrecut alături de copii.

S-au creat amintiri, copiii au fost parte integrantă a unei atmosfere plină de bucurie, momentele hazlii nelipsind din tabloul idilic decorat de copii prin propria lor prezență, totul în spațiu rural, cu cer senin, după cum spun versurile unui cântecel pe care copiii l-au învățat și cântat cu mare plăcere:

Ce bine-i în vacanță, ce bine ne simțim
Ne place mult la țară, la “Casa Valentin”
Aici e-atâta pace și cerul e senin
Ne bucurăm cu toții la “Casa Valentin”.