Categorii
Harta oportunităților mele

Proiectul ”Harta oportunităților mele!”

Proiectul ”Harta oportunităților mele!” își propune dezvoltarea unor activități cu finalitate în zona incluziunii sociale, prin implicarea pe două paliere: comunitatea copiilor cu dizabilități și parteneriatul activ public-privat-comunitate.

Proiectul derulat de Asociația Mâini Întinse și Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului, cu finanțare de la Primăria Municipiului Tulcea va aduce un plus de valoare prin compleanța expertizei în servicii sociale, oferind un set de resurse din sfera socială de creștere a nivelului de competențe în rândul comunității persoanelor cu dizabilități și informare în procesul de schimbare socială, în vederea îmbunătățirii calității vieții întregii comunități.

În perioada iulie-noiembrie 2019 se vor realiza 3 întâlniri Grup de Lucru menite să creeze un cadru adecvat favorabil interacțiunii beneficiari, public-privat-comunitate prin participarea  specialiștilor tulceni, vizând provocările și perspectivele actuale ale familiilor copiilor cu dizabilități.

În urma interacțiunilor se va finaliza un instrument concret Harta oportunităților mele, la îndemâna oricărui părinte al unui copil cu dizabilitate – ghid cu beneficiile sociale, facilitățile fiscale, centrele de terapie/serviciile existente de terapie, centre de resurse.

Harta va oferi informații utile beneficiarilor, autorităților publice și profesioniștilor pentru a dispune rapid de detalii de contact pentru anumite servicii și beneficii sociale necesare copiilor cu dizabilități și familiilor, tutorilor legali sau reprezentanților acestora.