Categorii
Activ la superlativ!

Avem spor – ne mișcăm în ritmul: “Activ la superlativ”!

Activ la superlativ ! își propune dezvoltarea unor activități în sinergie cu voluntariatul, prin extinderea către 3 zone importante: cetățenia activă, implicarea socială și mediu.

Proiectul are la bază statistici naționale, dar și consultări prealabile cu factori de decizie relevanți în domeniu și răspunde strategiilor naționale și europene privind stimularea participării tinerilor la viața societății.

Parteneriatul privat-public între Asociația Mâini Întinse, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Colegiul Dobrogean Spiru Haret aduce un plus de valoare proiectului prin compleanța expertizei în servicii educaționale și sociale, oferind un set de resurse cu activități din sfera educației non formale-creșterea nivelului de competențe civice în rândul tinerilor și conștientizarea importanței voluntariatului în procesul de schimbare socială, de a participa activ la dezvoltarea comunității tulcene.

Prin finanțarea obținută și parteneriatul activ, se va dezvolta instrumentul Activ la superlativ ! pentru îmbunătățirea competențelor și abilităților  liceenilor tulceni și

a profesorilor din licee din Tulcea prin organizarea de derularea unui modul cu 3 ateliere tematice vizând tematici precum: voluntariatul, spiritul cetățenesc, oportunități de voluntariat și cum vor fi ele accesate, procese de învățare (abilități, competențe, atitudini, valori), cunoștințe aprofundate despre voluntariat național și internațional, Legea Voluntariatului 78/2014.

Se vor realiza  acțiuni menite să contribuie la stimularea parteneriatului activ școală-comunitate prin exersarea unor atitudini activate de resurselor  personale a tinerilor voluntari în 3 acțiuni specifice de voluntariat, educație civică și implicare socială.