Categorii
ACTori PROMOtori de schimbări

ACTori PROMOtori de schimbări

În perioada 15 iulie – 15 noiembrie 2021, cu finanțare în baza Legii 350 / 2005, de la Consiliul Județean Tulcea, în parteneriat cu Asociația Harvest Metanoia Brăila  se derulează proiectul „ACTori PROMOtori de schimbări”, în județele Tulcea și Brăila.

Scop: Furnizarea unui set de resurse sociale cu activități din sfera educației culturale nonformale pentru creșterea nivelului de competențe civice în rândul tinerilor, implicarea și conștientizarea importanței cetățeniei active – voluntariatul în procesul de coeziune socială, participarea activă la dezvoltarea comunității.

Obiectiv 1: Dezvoltarea de instrumente și activități pentru îmbunătățirea competențelor și abilităților a 200 tineri din 2 județe, Tulcea și Brăila, prin organizarea și derularea unui modul cu 3 ateliere tematice vizând tematici precum voluntariatul, spiritul cetățenesc, oportunități de voluntariat și modul cum vor fi ele accesate, procese de învățare (abilități, competențe, atitudini, valori), cunoștințe aprofundate despre voluntariat național și internațional, Legea Voluntariatului 78/2014.

Obiectiv 2: Stimularea parteneriatului activ tineri-comunitate prin exersarea unor atitudini activate de resursele personale a 200 tineri voluntari în 3 acțiuni specifice de voluntariat în vederea creșterii coeziunii sociale și a cetățeniei active.

Obiectiv 3: Creșterea gradului de informare și conștientizare prin realizarea unei expoziții virtuale – publicarea a 30 de fotografii surprinse de beneficiari în activități de voluntariat pe site-ul Asociației Mâini Întinse și pe contul de Facebook a organizației – minim 1000 de accesări ale paginii de facebook și site-ului Asociației.

Derularea unui program de formare în domeniul voluntariatului, educație civică și implicare socială prin 3 ateliere participative tematice și realizarea a 3 intervenții comunitare în fiecare din cele 2 județe pe temele:

  1. Civism –  COMUNITĂȚI  NU  DOAR  LOCALITĂȚI
  2. Social  –  ECHITATE  NU  DOAR VECINATATE
  3. Mediu  –  ÎNGRIJIM  NU  DOAR  PRIVIM